Malisse en Philippoussis spelen de finale

Xavier Malisse en Mark Philippoussis spelen de finale van de BNP Paribas Fortis Champions in Brussel. ‘The X-Man’ was in de halve finale te sterk voor Thomas Muster. Philippoussis nam na een super tie-break afstand van Thomas Enqvist.

Malisse had het knap lastig met de 13 jaar oudere Muster. De Oostenrijker, voormalig nummer 1 van de wereld, is natuurlijk niet de eerste de beste. Set 1 ging gelijk op, maar finaal trok Malisse met 7-5 aan het langste eind. In set twee leek Muster door zijn beste krachten heen te zitten en won Malisse vlot met 6-3. “Het was een leuke wedstrijd tegen Thomas en ik heb de overwinning niet cadeau gekregen. Zeker in de eerste set moest ik het onderste uit de kan halen. In set 2 was ik frisser dan Thomas”, aldus Malisse.

Muster toonde zich een sportieve verliezer. “Ik vind het goed dat met Xavier een Belg in de finale van dit tornooi staat. Hij maakt volgens mij een grote kans om de titel op zijn naam te schrijven. Hij speelt nog steeds sterk”, aldus een faire Muster die behalve de tennisharten ook de show stal in Ukkel. De Oostenrijker leverde een perfecte imitatie van Nadal af  en er was tijd om even te dollen met de lijnrechter en ballenjongens.

SUPER TIE-BREAK

De tweede halve finale ging tussen Thomas Enqvist en Mark Philippoussis. Enqvist begon als een sneltrein aan de partij en won set 1, omwille van een te hoge foutenlast bij Philippoussis, met 6-2. De Australiër schakelde echter een versnelling hoger en pakte in set 2 uit met het betere serve and volley werk: 7-6 voor Philippoussis. Een super tie-break moest beslissen over het finaleticket. In die super tie-break was het de boomlange Australiër die met 10-7 aan het langste eind trok.

APPELMANS EN ROCHUS WINNEN DUBBELSPEL

Sabine Appelmans en Olivier Rochus kroonden zich tot winnaar van het dubbelspel. Het Belgische duo won de zogenaamde ‘long set’ met 8-4 van Dominique Monami/Henri Leconte. Naar goede gewoonte was het entertainer pur sang Leconte die het publiek in extase bracht. De laatste punten liet hij zelfs compleet over aan Monami.

“Het was de eerste keer dat we een duo vormden, maar het ging goed samen met Olivier. Ik speel niet meer zo vaak, maar het deed mij deugd om op dit supertornooi nog eens de rackets boven te halen”, aldus een enthousiaste Appelmans.