Malisse wint eerste editie BNP Paribas Fortis Champions

Xavier Malisse is de winnaar van de ATP Champions Tour in Brussel. In een bijzonder spannende finale van de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions versloeg de West-Vlaming de Austaliër Mark Philippoussis in drie sets.

De toeschouwers in de stijlvolle en gezellige David Lloyd Club in Brussel kregen een fantastische finale voorgeschoteld tussen de X-Man en de Scud. De eerste set draaide uit op een tiebreak, waarin Philippoussis met 7/5 aan het langste eind trok. Ook set 2 was erg gelijkopgaand. Bij 5-4 voor Malisse moest Philippoussis serveren om in de set te blijven, maar Malisse forceerde een break en pakte zo de set met 6-4.

Een zogenaamde supertiebreak, naar 10 gewonnen punten, moest de beslissing brengen in het duel tussen de voormalige nummer 19 (Malisse) en nummer 8 (Philippoussis) van de wereld. De Australiër vuurde enkele van zijn gevreesde kanonskogels af en nam in een mum van tijd een 6-0 voorsprong. De match leek gespeeld, maar Malisse knokte terug en kreeg bij 9-8 een eerste matchpunt. Philippoussis sloeg een dubbele fout en daarmee was het pleit beslecht.

Game, set and match Malisse na een schitterende finale waarvan de toeschouwers ruim anderhalf uur met volle teugen hebben genoten!

“Toen ik 6-0 achter kwam in die supertiebreak, gaf ik mezelf geen cent meer om nog te winnen”, legde Malisse na afloop uit. “Ik was blij toen ik een eerste puntje op het scorebord had, maar van het één kwam het ander. En zo zie je toch hoe moeilijk het is om een match uit te serveren, ook al zijn de druk en de belangen niet te vergelijken met die tijdens onze profcarrière. Maar toch ben ik heel blij met deze titel”, lachte Malisse.

“Het was een bijzonder geslaagde eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions. Ik heb mij drie dagen uitstekend geamuseerd. De sfeer is heel ontspannen. In de eerste matchen werd er veel afgelachen op de baan. In de finale vandaag ging het er iets serieuzer aan toe, maar dat hoort zo voor een finale. Voor mij was het de eerste keer op de ATP Champions Tour en ik ben blij dat ik enkele van de ‘legends’ beter heb leren kennen. Het waren drie fantastische dagen!”