Ook Malisse, Leconte en Enqvist komen naar BNP Paribas Fortis Champions

Het deelnemersveld van de BNP Paribas Fortis Champions, een officieel ATP Champions Tour event van 24 tot 26 mei in de David Lloyd Club in Brussel, krijgt stilaan vorm. Na John McEnroe hebben ook Xavier Malisse, Henri Leconte en Thomas Enqvist hun deelname bevestigd.

Xavier Malisse zette in 2013 na 16 jaar een punt achter een erg succesvolle profcarrière met als hoogtepunt de halve finale op Wimbledon in 2002 en de dubbeltitel op Roland Garros in 2004 aan de zijde van Olivier Rochus. Malisse won drie ATP-enkeltitels, bereikte de 19de plaats op de wereldranglijst en was jarenlang een vaste waarde in het Belgische Davis Cup-team.

Naast de X-Man zullen ook Henri Leconte en Thomas Enqvist op de BNP Paribas Fortis Champions spelen. Leconte, die bekendstaat als topentertainer op en naast het veld, won net als Malisse de dubbeltitel op Roland Garros. De Fransman deed dat in 1984 met zijn maatje Yannick Noah. Als enkelspeler bereikte Leconte in 1988 de finale van Roland Garros. Hij won 9 ATP-titels en was in 1986 de nummer 5 van de wereld. Thomas Enqvist was in 1999 de nummer 4 van de wereld. In datzelfde jaar speelde hij de finale van de Australian Open. De Zweed heeft niet minder dan 19 ATP-titels op zijn palmares staan.

Naast McEnroe, Malisse, Leconte en Enqvist staan er ook drie topvrouwen op de deelnemerlijst van de BNP Paribas Fortis Champions. Tussen de mannenwedstrijden op donderdag en vrijdag door en na de mannenfinale op zaterdag wordt er telkens een gemengd dubbel gespeeld. Daarin komen de Belgische tenniscoryfeeën Kim Clijsters, Dominique Monami en Sabine Appelmans in actie.

De David Lloyd Club aan de rand van het Zoniënwoud in Brussel is de perfecte locatie voor dit tornooi. Rondom de outdoorvelden wordt een tennisdorp opgetrokken waar alle bezoekers schitterend ontvangen zullen worden en waar voor bedrijven tal van uitstekende mogelijkheden zijn om klanten en zakenrelaties te ontmoeten.